Saturday, February 28, 2009

Batu yang keras… Air yang lembut… Dua kejadian yang amat berbeza Tiada siapa yang dapat menyangka Air yang mengalir dingin di kali Kan upaya melembutkan batu Kesannya menjadi ilhamku Umpama kejadian hati dan zikir Hati bisa menjadi keras seperti batu… Zikir sesejuk air mengalir Ia bisa melembutkan hati Usah disangka selembut zikir seremeh perkara Kalimah LA ILAHA ILLA ALLAH… Berupaya menggegarkan hati Menyalur manusia ke kaki kebenaran Menggegar dunia

Wednesday, February 25, 2009

SEBUAH PERMULAAN
Pertama sekali tahniah buat sahabat2 maruf club yang berjaya menganjurkan program intellectual dialouge "THE IMPLICATION OF CURRENT PHENOMENON TOWARDS THE FUTURE OF MALAYSIA". program ini dilihat telah berjaya membuka minda masyarakat mahasiswa yang kalau diperhatikan telah lama tertutup atau terhijab dengan tipu helah pihak- pihak tertentu.

Dialog seumpama ini sebenarnya memberikan ruang bagi mahasiswa universiti bertukar- tukar fikiran dan mencabar minda mereka dalam menterlibatkan diri dengan arena politik ataupun isu masyarakat semasa. kalau dilihat mahasiswa ataupum masyarakat hari ini banyak disogok dengan berita-berita atau maklumat yang telah diputaerbelitkan oleh pihak media terutamanya. dengan penganjuranj program sebegini diharap dapat memberikan kesan besar dalam mendidik jiwa mahasiswa untuk lebih peka dengan apa yang berlaku di sekitar kampus.

Semoga program ini bukanlah yang terakhir dan diharapkan kesinambungan daripada program-program seperti ini akan terus subur dan bercambah dikalangan mahasiswa kita khususnya bagi melahirkan mahasiswa yang sihat dan matang dalam memberikan idea ataupun pandangan yang bernas demi memacu negara kearah kecemerlangan dan kegemilangannya.